Менче Спировска

Менче Спировска

Менче Спировска сликар/графичар.

Менче Спировска е родена во 1928 година во Прилеп. Уметничка школа завршила во Скопје а Академија во Загреб. Имала неколку студиски патувања низ странство, како и бројни самостојни и групни изложби.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc