Јордан Паноски - Р’нѕе

Јордан Паноски – Р’нѕе

Јордан Паноски – Р’нѕе е роден во 1913 година во Прилеп. Од 1934 година ги почнал своите активности во друштвото „Абрашевиќ“, учествувајќи во театарската секција, а истовремено цртал и правел акварели. Работел пејсажи и фигури од природата, а бил и еден од иницијаторите за формирање на ликовната секција.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc