Душко Сотироски

Душко Сотироски

Душко Сотироски , сликар

Душко Сотироски е роден во 1929 година во Прилеп. Завршил училиште за применета уметност во Скопје, во класата на Лазар Личеноски. Член е на ДЛУМ од 1970. Изработувал фигури и релјефи.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc