Цане Насески: „Црвени стени“.

Цане Насески

Цане Насески е роден 1914 година во Никодин. Неговиот уметнички талент го открил Бошко Бабиќ во 1958 година, по што добил и позитивна критика од Мирјана Гвозденовиќ, кустосот во Галеријата на наивните сликари од Загреб. Цане сликал цвеќиња и пејсажи на картон со темпера.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc