Благоја Папазоски - Папазо

Благоја Папазоски – Папазо

Благоја Папазоски – Папазо е роден во Прилеп, во 1924 година.

Завршил средно уметничко училиште во Скопје, во класата на Лазар Личеноски, а во 1954 година дипломирал на ликовната академија во Белград, во класата на професорот Винко Грдан. Во 1962 година бил на студиски престој во Венеција и Милано. Автор е на повеќе дела од областа на применетата уметност.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc