Благоја Богески

Благоја Богески

Благоја Богески , сликар

Благоја Богески е роден во 1932 година во Прилеп. Дипломирал на Педагошката академија – ликовен смер, со историја на уметност во Скопје.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc