Киро Нунески - Нуне

Киро Нунески – Нуне

Киро Нунески – Нуне е роден во 1926 година во Прилеп.

Завршил Учителска школа и Виша педагошка во Скопје. Во 1969 година бил на студиско патување во Париз. Сликал на платно со маслени бои, а тема му биле најразлични мотиви.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc