Тутунарско село во Македонија

Македонскиот тутун – Илустрирани картички од цигари

„Македонскиот тутун“

Во почетокот на минатиот век производителите на тутун за да го поттикнат купувањето на цигари, во секоја кутија цигари нуделе илустрирани картички од областа на спортот, историјата, театарот, науката и други популарни теми од тоа време кои се печателе во серии до 100 картички.

Во оваа галерија се претставени 73 германски илустрирани картички од цигарите „Македонија“ од 1938 година на тема „Македонскиот тутун“.
Преку овие картички се опишани сите фази од тутуно- производсво на македонскиот тутун кој во тоа време важал за еден од нај квалитетните.

Нема Коментари

Коментирај