Трајче Мицески

Трајче Мицески

Трајче Мицески , вајар

Трајче Мицески е роден во 1928 година во Прилеп. Уметничко училиште, отсек вајарство, завршил во Нови Сад. Долги години бил наставник по ликовно воспитување. Изработувал скулптури од глина, дрво и гипс. Бил организатот на традиционалните карневалски манифестации во Прилеп, кои се одржувале за време на Новогодишните празници.

Починал во 1992 година.

Нема Коментари

Коментирај