Шеесеттите години од минатиот век. Вработени во Архивот на град Прилеп. Прилепскиот архив

Прилепскиот архив

Повеќе
2008: Улица во Прилеп... Македонија – Крстопатот на културите: Прилеп и Трескавец

„Македонија – Крстопатот на културите

Повеќе
Стоковната куќа. Стоковни куќи

Стоковни куќи

Повеќе
11.11.1991: Свечено пуштање на реновираната бензинска пумпа кај Здравствениот дом. Бензински станици

Бензински станици

Повеќе
Април 1917: Еѓупско маало Ромската (Еѓупска) заедница во Прилеп

Ромската заедница во Прилеп

Повеќе
Варош... Прилеп и американскиот сон

„Прилеп и американскиот сон“

Повеќе
24 април 1924: Званичното отворање на Прилепската пиварница Прилепската пиварница

Прилепската пиварница

Повеќе
Фабрика за термоизолациони производи „Партизан“. Фабрика за термоизолациони производи „Партизан“

Фабрика за термоизолациони производи „Партизан“

Повеќе
Година непозната: Паралелка од дневен престој во ОУ „Гоце Делчев“ со учителката Љубица. ОУ „Гоце Делчев“, непознати генерации

ОУ „Гоце Делчев“, непознати генерации

Повеќе
1989/90: Ученици од IV одделение од ОУ „Гоце Делчев“ со наставникот Серафим Дукоски. ОУ „Гоце Делчев“, генерации 1990-2000

ОУ „Гоце Делчев“, генерации 1990-2000

Повеќе
Подготовки во печатницата за печатењето на „Народен Глас“. Печатница „11 Октомври“

Печатница „11 Октомври“

Повеќе
(1) 2011: Споменик на Александар Македонски во паркот пред општинската зграда... Македонија: Сончевиот град Прилеп

„Македонија: Сончевиот град Прилеп“

Повеќе
Петар Гошев во посета на „Микрон“. Фабрика за мерни инструменти „Микрон“

Фабрика за мерни инструменти „Микрон“

Повеќе
Дел од колекцијата на жетони. „Тајната каса“ со жетони во црквата „Свето Благовештение“

„ТАЈНАТА КАСА“ СО ЖЕТОНИ ВО ЦРКВАТА „СВЕТО БЛАГОВЕШТЕНИЕ“

Повеќе
Метална индустрија „Металец“. Метална индустрија „Металец“

Метална индустрија „Металец“

Повеќе