Златоврв, 1917... Златоврв

Златоврв

Повеќе
1917: Висока куќа во околината на Прилеп. Фотографија направена од експедицијата на германскиот зоолог Franz Doflein. Стара селска архитектура

Стара селска архитектура

Повеќе
Гранитен масив во близина на Прилеп... Фотографија направена од експедицијата на германскиот зоолог Franz Doflein Околината на Прилеп

Околината на Прилеп

Повеќе
1925: Патот преку Плетвар Превојот Плетвар

Превојот Плетвар

Повеќе
Превојот преку Бабуна (Присадски превој) Превојот преку Бабуна

Превојот преку Бабуна

Повеќе
1941: Плетвар... Плетвар

Плетвар

Повеќе
11 август 1917: Бугарскиот принц Борис (четврти), генерал-полковник Никола Жеков (шести) и високи офицери на Централните сили сликани во Прилеп Прва светска војна

ПОЧЕТОКОТ…

Повеќе
1917: Манастирот Успение на Пресвета Богородица - Трескавец ... Манастир „Успение на Пресвета Богородица“ – Трескавец

Манастир „Успение на Пресвета Богородица“ – Трескавец

Повеќе
Јули 1918: Старата Чаршија... Старата чаршија

Старата Чаршија

Повеќе