1977: Членовите на моделарската секција при Аеро клуб „Прилеп“ Воздухопловно и ракетно моделарство

Воздухопловно и ракетно моделарство

Повеќе
1923: Железничка станица Прилеп. Парна локомотива серија 99.4. Железничкиот сообраќај

Железнички сообраќај во Прилеп

Повеќе
1 ноември 1970: „Кога нема полза од маста, за што ти е урдата“, „Нова Македонија“ Изградба

Изградба

Повеќе
1940: Посета на премиерот на Кралството Југославија, Драгиша Цветковиќ во Прилеп Драгиша Цветковиќ во Прилеп

Драгиша Цветковиќ во Прилеп…

Повеќе
1917 година    Ат - Пазар... Прилепските пазари

Прилепските пазари

Повеќе
1906: „Прилеп, престоница Краља Марка“ Прилеп низ слики

Прилеп…

Повеќе
1863: Фотографија направена од Унгарскиот писател и новинар, Јозеф Секељ (Josef Szekely) Панорама

Панорама…

Повеќе
Рибари... Рибари

Рибари

Повеќе
Василе Десоски... Василе Десоски

Василе Десоски

Повеќе
1917: Оревоечка река... Оревоечка, Дабничка…

Градската река

Повеќе
Септември 1944: Заеднички митинг на Македонските и Бугарските војски при првото ослободување на Прилеп. Началникот на ГШ на Македонските единици, ген. Павле Илиќ - Вељко и полк. Димитар Младенов. Втора светска војна

Втора светска војна

Повеќе
Список на пристигнати патници од Македонија во Њујорк на ден 30 Април 1905 година... Шетани луѓе

Шетани луѓе

Повеќе
© 2011/12 dbmc