1857 година... Дали сте знаеле…?

Дали сте знаеле…?

Повеќе
Патописот на Виктор Григорович Патописот на Виктор Григорович

Патописот на Виктор Григорович

Повеќе
Златоврв, 1917... Златоврв

Златоврв

Повеќе
Фреска над манастирските порти... Андроник II, Богородица и Михаило IX... XIX век... Манастир „Успение на Пресвета Богородица“, Трескавец – Фрескоживопис

Манастир „Успение на Пресвета Богородица“, Трескавец – Фрескоживопис

Повеќе
Гранитен масив во близина на Прилеп... Фотографија направена од експедицијата на германскиот зоолог Franz Doflein Околината на Прилеп

Околината на Прилеп

Повеќе
Годините на Втората светска војна: Младинци на планинарење... Планинарство

Планинарството

Повеќе
Петар Ацев

Петар Ацев

Повеќе
„Од пред работилницата со рабата од Славе Здравев...“ Превоз на патници и стоки

Превоз на патници и стоки

Повеќе
1917: Жени од Витолиште Витолиште

Витолиште

Повеќе
Прилепски ловџии... Ловџии

Ловџии

Повеќе
Кривогаштани гледано од страната на Крушево... Кривогаштани

Кривогаштани

Повеќе
1917: Манастирот Успение на Пресвета Богородица - Трескавец ... Манастир „Успение на Пресвета Богородица“ – Трескавец

Манастир „Успение на Пресвета Богородица“ – Трескавец

Повеќе