Мирче Ацев (средина) во четата на прилепскиот војвода Коне Павле Ацеви – Колено на патриоти и револуционери…

АЦЕВИ – КОЛЕНО НА ПАТРИОТИ И РЕВОЛУЦИОНЕРИ…

Повеќе
Дваесетите години од минатиот век: Сотир Спасе(виќ)ски сликан со свои колеги музичари Тамбурашко – мандолинската традиција во Прилеп

Тамбурашко – мандолинската традиција во Прилеп

Повеќе
Црква „Успение на Пресвета Богородица“, село Селце. Црква „Успение на Пресвета Богородица“, село Селце

Црква „Успение на Пресвета Богородица“, село Селце

Повеќе
Година непозната: Ученици од ОУ „Кочо Рацин“ во Селце со наставникот Никола Факов. ОУ „Кочо Рацин“, подрачно училиште во село Селце

ОУ „Кочо Рацин“, подрачно училиште во село Селце

Повеќе
Годините на Втората светска војна: Младинци на планинарење... Планинарство

Планинарството

Повеќе
13 август 1917: Селце Селце

Селце

Повеќе
Втора светска војна: Панихида за загинатите четници Никола Каранџулов

Никола Каранџулов

Повеќе
Петар Ацев

Петар Ацев

Повеќе
2014: Манастир Свети Димитриј, село Селце Манастир „Свети Димитриј“, село Селце

Манастир „Свети Димитриј“, село Селце

Повеќе
1914: Стеван Нункото, Никола Калпак, Димко Налетко, Илија Мирчевиќ, Васил Гундев и Васил Плетварец... Прилепски друштва

Прилепски друштва

Повеќе
Прилепско невестинско венче од почетокот на минатиот век... Свадби

Свадби

Повеќе
Семејството на Христо Димкар на прошетка во околината на Прилеп... Излетници

Излетници

Повеќе
Христо и Љуба Димкар со друштвото на прошетка... Perpetuum mobile

Perpetuum mobile

Повеќе
1908: Прилепски војводи за време на Хуриетот во Битола: Седат: Кочо Хаџиманов, Иван Смичков, Тане Николов и Мирчо Најденов... Организиран вооружен отпор

Прилепски вооружени чети…

Повеќе