Мирче Ацев (средина) во четата на прилепскиот војвода Коне Павле Ацеви – Колено на патриоти и револуционери…

АЦЕВИ – КОЛЕНО НА ПАТРИОТИ И РЕВОЛУЦИОНЕРИ…

Повеќе
Дваесетите години од минатиот век: Сотир Спасески сликан со свои колеги музичари Тамбурашка традиција во Прилеп

Тамбурашка традиција во Прилеп

Повеќе
Црква „Успение на Пресвета Богородица“, село Селце. Црква „Успение на Пресвета Богородица“, село Селце

Црква „Успение на Пресвета Богородица“, село Селце

Повеќе
Година непозната: Ученици од ОУ „Кочо Рацин“ во Селце со наставникот Никола Факов. ОУ „Кочо Рацин“, подрачно училиште во село Селце

ОУ „Кочо Рацин“, подрачно училиште во село Селце

Повеќе
Годините на Втората светска војна: Младинци на планинарење... Планинарство

Планинарството

Повеќе
Селце... Селце

Селце

Повеќе
Втора светска војна: Панихида за загинатите четници Никола Каранџулов

Никола Каранџулов

Повеќе
Петар Ацев... Петар Ацев

Петар Ацев

Повеќе
2014: Манастир Свети Димитриј, село Селце Манастир „Свети Димитриј“, село Селце

Манастир „Свети Димитриј“, село Селце

Повеќе
© 2011/12 dbmc