Листање на момирок во фабриката „11 Октомври“ Фабрика за електроизолациони производи „11 октомври“

Фабрика за електроизолациони производи „11 октомври“

Повеќе
Автобуската станица... ТУО „Пелагонија Турист“

ТУО „Пелагонија Турист“

Повеќе
Ордан Петлевски Ордан Петлевски

Ордан Петлевски

Повеќе
1926: Пано Бакало (Средина) како војник во војската на СХС... Војската на кралството на СХС – Југославија

Кралската Југословенска војска

Повеќе
Тито, партија, младина, акција... Изградба

Изградба

Повеќе
Прилепчани сликани пред школски тренажен авион Fizir FN, во годините пред Втората светска војна. Спортско воздухопловство

Спортско воздухопловство

Повеќе
„Соколска застава“ Соколското друштво

Соколското друштво

Повеќе
Блаже Конески Блаже Конески

Блаже Конески

Повеќе
1931: Прилепска соколска музика под диригентство на капелникот Ѓорѓи Шабанче... Ѓорѓи Шабаноски – Даскалот

Ѓорѓи Шабаноски – Шабанче, Даскалот

Повеќе