1965: Лого на Општинскиот фудбалски сојуз Општински фудбалски сојуз

Општинскиот фудбалски сојуз – Прилеп

Повеќе
17/19 ноември 1978: Оштетени куќи во населбата „Тризла II“ Поплавите во Прилеп и околината, ноември 1978 година

Поплавите во Прилеп и околината, од 17 до 19 ноември, 1978 година.

Повеќе
Сателитска снимка на Секирци Секирци

Секирци

Повеќе
Панорама на Долгаец. Долгаец

Долгаец

Повеќе
Сателитска снимка на село Зрзе Зрзе

Зрзе

Повеќе
21 септември 2001: „Лежела на плеќи, не знаела дека е комшијата“, „Вечер“ Прилепска црна хроника

Прилепска црна хроника

Повеќе
Свечено полагање на пионерска заклетва... Титови пионери

Сојузот на пионери на Југославија

Повеќе
2011. Ропотово... Ропотово

Ропотово

Повеќе
1945/46: Првата генерација и првата седмолетка од ОУ „Ѓорче Петров“ од село Ропотово, поранешно ОУ „Кире Гаврилоски - Јане“. ОУ „Ѓорче Петров“, село Ропотово

ОУ „Ѓорче Петров“, село Ропотово

Повеќе
Блаше Спиркоски - Воденски Блаже Спиркоски

Блаже Спиркоски – Воденски

Повеќе
Црква „Света Троица“, село Ропотово. Црква „Света Троица“, село Ропотово

Црква „Света Троица“, село Ропотово

Повеќе
Георгиески Сотир - Сотката, Бакаларов Сотир Георгиески – Сотката, Бакаланов

Сотир Петров Георгиески – Сотката

Повеќе
14 март 1918: Разгледница испратена од Шумен (Бугарија) во Прилеп... Разгледници испратени во Прилеп

Разгледници испратени во Прилеп

Повеќе
Годините на Втората светска војна: Младинци на планинарење... Планинарство

Планинарството

Повеќе
Куќа во Костинци... Костинци

Костинци

Повеќе