„Прилеп“... Прилепски времеплов

Прилепски времеплов

Повеќе
Прилепската плоча од 1002 година... Прилепски ракописи

Прилепски ракописи

Повеќе
Натписот во манастирот „Свети Архангел Михаил“ - Варош од 996 година... Пишан збор

Пишан збор

Повеќе