Методија Попоски Мајка (Средина) сликан во слободно Скопје заедно со свои соборци... Методија Попоски – Мајка

Методија Попоски – Мајка

Повеќе
Душан Петрески Душан Петрески

Душан Петрески

Повеќе
Илија Василески - Тиндилот Илија Василески – Тиндилот

Илија Василески – Тиндилот

Повеќе
Александар Ношпалоски - Цандар Александар Ношпалоски – Цандар

Александар Ношпалоски – Цандар

Повеќе
Благоја Јовчески - Шоната Благоја Јовчески – Шоната

Благоја Јовчески – Шоната

Повеќе
Септември 1944: Проглас по повод капитулацијата на бугарија Втора светска војна

Втора светска војна

Повеќе