Трајко Митрев Кралев Трајко Кралев – Кралот

Трајко Митрев Кралев

Повеќе
Борис Василев Мончев (Трет ред, крајно десно) сликан со видни дејци на ВМРО и ВМОК... Борис Василев Мончев

Борис Василев Мончев

Повеќе
Тале Христов... Тале Христов

Тале Христов – Егомонт

Повеќе
Втора светска војна: Панихида за загинатите четници Никола Каранџулов

Никола Каранџулов

Повеќе
Петар Ацев (Прв во средниот ред) сликан со видни дејци на ВМРО и ВМОК... Петар Ацев

Петар Ацев

Повеќе
1908: Атанас Иванов Атанас Иванов

Атанас Иванов

Повеќе
Јули 1907 година: Четите на Тане Николов, Мирчо Најденов и Ѓоре Спирков по битката на Ножот... Ѓоре Спирков

Ѓоре Спирков

Повеќе
11 август 1917: Бугарскиот принц Борис (четврти), генерал-полковник Никола Жеков (шести) и високи офицери на Централните сили сликани во Прилеп Прва светска војна

Почетокот

Повеќе
1913: Српски војници пред црквата „Успение на Пресвета Богородица“ - Трескавец Манастир „Успение на Пресвета Богородица“ – Трескавец

Манастир „Успение на Пресвета Богородица“ – Трескавец

Повеќе
Семејството на отец Милан Смичкоски Прота Милан Смичкоски

Прота Милан Смичкоски

Повеќе
Козма Георгиев Чуранов Козма Георгиев Чуранов

Козма Георгиев Чуранов
(…. – 1903 )

Повеќе
© 2011/12 dbmc