Црква „Света Троица“, село Никодин. Црква „Света Троица“, село Никодин

Црква „Света Троица“, село Никодин

Повеќе
Манастир „Раѓање на Пресвета Богородица“, село Никодин Манастир „Раѓање на Пресвета Богородица“, село Никодин

Манастир „Раѓање на Пресвета Богородица“, село Никодин

Повеќе
Јули 1934: Василије Трбиќ на гробот од Глигор Соколовиќ Заград и Заградчани – На гробот од Глигор Соколовиќ

ЗАГРАД И ЗАГРАДЧАНИ

Повеќе
Благоја Попоски... Благоја Попоски

Благоја Попоски

Повеќе
Трактор „Lanz Bulldog trekker“ од 1938 година, сопственост на ЗИК „Прилеп“ ЗИК „Прилеп“

ЗИК „Прилеп“

Повеќе
Параскева Петровска Параскева Војнеска Ковачевиќ

Параскева (Пара) Војнеска Ковачевиќ

Повеќе
1917: Ракле Ракле

Ракле

Повеќе
Никодин Никодин

Никодин

Повеќе
Црква „Свети Атанасиј“, село Никодин. Црква „Свети Атанасиј“, село Никодин

Црква „Свети Атанасиј“, село Никодин

Повеќе
Борис Бошкоски Борис Бошкоски

Борис Бошкоски
(1915 – 2004)

Повеќе