1919: Далматински доселеници во Прилепско... Српската колонизација во прилепско

AГРАРНА РЕФОРМА

Повеќе
Емануел Чучков... Емануел Чучков

Емануел (Емануил, Мане) Чучков

Повеќе
Благоја Попоски... Благоја Попоски

Благоја Попоски

Повеќе
1954: Тамбурашкиот оркестар при Монополот, под диригентство на Благоја Стојкоски - Капелникот... Благоја Стојкоски – Капелникот

Благоја Стојкоски – Капелникот

Повеќе
Драги Башески... Драгољуб Башески

Драги Башески

Повеќе
1941: Фудбалерите на СК „Гоце Делчев“ СК „Гоце Делчев“ 1941-1942

СК „Гоце Делчев“

Повеќе
СК „Олд Бој“ СК „Олд Бој“

СК „Олд Бој“

Повеќе
1940 година... Посета на премиерот на Кралството Југославија, Драгиша Цветковиќ во Прилеп Драгиша Цветковиќ во Прилеп

Драгиша Цветковиќ во Прилеп…

Повеќе
2014: Драган Попоски - Дада Драган Попоски – Дада

Драган Попоски – Дада

Повеќе
Методија Андонов - Ченто Методија Андонов – Ченто

Методија Андонов – Ченто

Повеќе
Коле Чашуле Коле Чашуле

Коле Чашуле

Повеќе
„Соколска застава“ Соколското друштво

Соколското друштво

Повеќе
Василе Десоски... Василе Десоски

Василе Десоски

Повеќе
Септември 1944: Заеднички митинг на Македонските и Бугарските војски при првото ослободување на Прилеп. Началникот на ГШ на Македонските единици, ген. Павле Илиќ - Вељко и полк. Димитар Младенов. Втора светска војна

Втора светска војна

Повеќе
„Непокорени“... Книги за прилепските херои и војните

Книги за прилепските херои и војните

Повеќе
© 2011/12 dbmc