Село Манастир на сателитска снимка Манастир

Манастир

Повеќе
Фреска: „Свети Никола го поставуваат за ѓакон“, јужен брод... Манастир „Свети Никола“, село Манастир – Фрескоживопис

Манастир „Свети Никола“, село Манастир – Фрескоживопис

Повеќе
1917: Црна Река. Црна Река

Црна Река

Повеќе
Чета од ВМРО на војводата Коста Мариовски... Коста Мариовски

Војвода Коста Мариовски

Повеќе
Годините на Втората светска војна: Ѓорѓи Мијаков (Катиљ Ѓорѓи) Ѓорѓи Мијакоски

Ѓорѓи Мијаков

Повеќе
8 јуни 1918: Поглед од Селечка кон Мариово... Мариово

Мариово

Повеќе
Илустрација од книгата „Итар Пејо“ од Стале Попов Итар Пејо

За Итар Пејо…

Повеќе
Разгледница од Прилеп испратена во Софија... Разгледници од Прилеп

ГАЛЕРИЈА: Разгледници од Прилеп

Повеќе
Лазар Ристовски Лазар Ристовски

Лазар Ристовски

Повеќе
11 август 1917: Бугарскиот принц Борис (четврти), генерал-полковник Никола Жеков (шести) и високи офицери на Централните сили сликани во Прилеп Прва светска војна

Почетокот

Повеќе
1917: Селски двор во прилепско... Рајата во Прилепско

ФОТОГАЛЕРИЈА: Рајата во Прилепско

Повеќе
Читател на некогашниот „Народен Глас“... Новинарски писанија и исечоци

Писанија и сечоци

Повеќе
1928: Маркици издадени од МПО од САД со чија продажба се собирале средства за функционирање на организацијата Филателија

Филателија

Повеќе