Табла 1: Основа и пресек на Тумулот Локалитетот Таламбасица – Крушевица

 

ЛОКАЛИТЕТОТ ТАЛАМБАСИЦА – СЕЛО КРУШЕВИЦА

Повеќе
Црква „Воздвижение на Чесниот Крст“, село Крушевица. Црква „Воздвижение на Чесниот Крст“, село Крушевица

Црква „Воздвижение на Чесниот Крст“, село Крушевица

Повеќе
Гробот на Толе Паша во Крушевица. Толе Паша

Толе Паша

Повеќе
Црква „Свети Архангел Михаил“, Крушевица. Црква „Свети Архангел Михаил“, село Крушевица

Црква „Свети Архангел Михаил“, село Крушевица

Повеќе
Локалитет „Три Дабици“ Локалитетот „Три Дабици“

Локалитетот „Три Дабици“

Повеќе
1917: Крушевица Крушевица

Крушевица

Повеќе
1908, Хуриетот: Глигор Соколов(иќ) (трет во вториот ред) со Српски војводи од Македонија Глигор Соколов Ламев

Глигор Соколов Ламев

Повеќе
Христо и Љуба Димкар со друштвото на прошетка... Perpetuum mobile

Perpetuum mobile

Повеќе