1917: Ат - Пазар... Прилепските пазари

Прилепските пазари

Повеќе
Црква „Свети Теодор Тирон“ во Кривогаштани. Црква „Свети Теодор Тирон“, село Кривогаштани

Црква „Свети Теодор Тирон“ во Кривогаштани

Повеќе
Црква „Свети Димитриј“, село Кривогаштани. Црква „Свети Димитриј“, село Кривогаштани

Црква „Свети Димитриј“, село Кривогаштани

Повеќе
Црква „Свети Никола“, село Кривогаштани. Црква „Свети Никола“, село Кривогаштани

Црква „Свети Никола“, село Кривогаштани

Повеќе
„Соколска застава“ Соколското друштво

Соколското друштво

Повеќе
Кривогаштани гледано од страната на Крушево... Кривогаштани

Кривогаштани

Повеќе
Црква „Света Богородица - Пречиста“, село Кривогаштани. Црква „Света Богородица – Пречиста“, село Кривогаштани

Црква „Света Богородица – Пречиста“, село Кривогаштани

Повеќе
1914: Стеван Нункото, Никола Калпак, Димко Налетко, Илија Мирчевиќ, Васил Гундев и Васил Плетварец... Прилепски друштва

Прилепски друштва

Повеќе
Фотографија од архивата на семејството Димкар Деца од фамилија…

НЕКОЛКУ ДЕТИНЦКИ ЗБОРОВИ

Повеќе
Годините на првата светска војна: Орачи од Прилепско... Земјоделството во Прилеп и прилепско…

ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО ВО ПРИЛЕП

Повеќе
1917: Пред воената болница 210 во Прилепските касарни Здравство

Здравството во Прилеп

Повеќе
Свадба во Витолиште... Свадби

Свадби

Повеќе
Годините на Првата светска војна: Турска фамилија покрај низите со тутун. Тутуни жолти отрови…

Тутунот…

Повеќе
1901: Гоце Делчев (Долу десно) на гости за Митровден, кај семејството Бабовци... Стои: Алекса Бабе.. Од лево на десно: Браќата Владо, Ицо и Ѓоре In Vino Veritas

Старите рекле: „Кажи ми од каде си, ќе ти кажам каков си“.

Повеќе
Христо и Љуба Димкар со друштвото на прошетка... Perpetuum mobile

Perpetuum mobile

Повеќе