17/19 ноември 1978: Оштетени куќи во населбата „Тризла II“ Поплавите во Прилеп и околината, ноември 1978 година

Поплавите во Прилеп и околината, од 17 до 19 ноември, 1978 година.

Повеќе
1967: Методија Рикалоски Методија Рикалоски

Методија Рикалоски

Повеќе
Воена церемонија на Централните сили во Прилеп... Висока и ниска политика

Висока и ниска политика

Повеќе
Александар Заткоски - Затко Александар Заткоски – Затко

Александар Заткоски – Затко

Повеќе
Стриг на овци... Овчарство

Овчарство

Повеќе
ФК „Мирче Ацев“, („Младост“) од Кривогаштани. ФК „Младост“, Кривогаштани

ФК „Младост“, Кривогаштани

Повеќе
Иван Ѓурлаков... Иван Ѓурлуков

Иван Попталев Ѓурлуков

Повеќе
1935: „У Прилепу... Утакмица ШК Битољ - ШК Прилеп“ Шахот во Прилеп

Шахот во Прилеп

Повеќе
Милан Христов Ѓурлуков Милан Христов Ѓурлуков

Војводата Милан Христов Ѓурлуков – Стамболов

Повеќе
„За успомену из Забаве јадранске страже 1933 годинe“... Димитрије Зазовић, ул. Загребачка 5... Јадранска стража

Јадранска стража

Повеќе
1950: Натпревар помеѓу ОК „11 октомври“ и ОК „Железничар“ од Титов Велес, одигран во Скопје Одбојка

Одбојка

Повеќе
Јануари 1960: Исечок од весникот „Нова Македонија“ Спортска хроника

Спортска хроника

Повеќе
1967: Поздравен говор на прилепчани пред офицерскиот дом Тито во Прилеп

Тито во Прилеп

Повеќе
1917: Ат - Пазар... Прилепските пазари

Прилепските пазари

Повеќе
Црква „Свети Теодор Тирон“ во Кривогаштани. Црква „Свети Теодор Тирон“, село Кривогаштани

Црква „Свети Теодор Тирон“ во Кривогаштани

Повеќе
© 2011/12 dbmc