7 јуни 1971: Мариоски плускавец пронајден на Маркови Кули, дел од колекцијата на ботаничкиот факултет во Љубљана Мариовски плускавец (Silene Viscariopsis Bornm)

Мариовски плускавец (Silene Viscariopsis Bornm)

Повеќе
Врвот Козјак. Козјак

Козјак

Повеќе
Alkanna pulmonaria Grisebach пронајдена во Мариово во 1887 година од германскиот ботаничар August Grisebach Alkanna pulmonaria Grisebach

Alkanna pulmonaria Grisebach

Повеќе
1925: Патот преку Плетвар Превојот Плетвар

Превојот Плетвар

Повеќе
Годините на Втората светска војна: Младинци на планинарење... Планинарство

Планинарството

Повеќе