Кире Алексо Гаврилоски (Јане), (1918-1944); илустрирал: академски сликар Иван Велков, 1972/73. Кире Гаврилоски – Јане

Кире Гаврилоски – Јане

Повеќе
ФК „Ударник“ пред натпреварот со ФК „Питу Гули“ (5:1), одигран на 9 март 1952... ФК „Ударник“

ФК „Ударник“

Повеќе
георги Пешков Георги Пешков

Георги Пешков

Повеќе
Ѓакон Ѓорѓи Попоски со мајка му Анастасија, сестрата Рада и сопругата Василка Прота Ѓорѓи Попоски (Митрополит Методиј)

Прота Ѓорѓи Попоски (Митрополит Методиј)

Повеќе
„Од пред работилницата со рабата од Славе Здравев...“ Превоз на патници и стоки

Превоз на патници и стоки

Повеќе
1907: Илустрирана картичка испратена до Георги Иванов од  Прилеп Илустрирани картички, честитки

Илустрирани картички…

Повеќе
Прота Павле Наумоски Прота Павле Наумоски

Протоерејот Павле Наумоски

Повеќе