Ристо Зердески - Зерде... Ристо Зердески – Зерде

Ристо Зердески – Зерде

Повеќе
1979: Влатко Стефановски Влатко Стефановски

Влатко Стефановски

Повеќе
Борис Дунимаглоски Борис Дунимаглоски

Борис Дунимаглоски

Повеќе
Втора светска војна: Панихида за загинатите четници Никола Каранџулов

Никола Каранџулов

Повеќе
Издание на поштенска картичка од Отоманската империја со вредност на 20 пари од 1892 година, испратена во 1899 година од Прилеп до Самоков (Бугарија) Поштенски картички и телеграми

Поштенски картички и телеграми

Повеќе
„Соколска застава“ Соколското друштво

Соколското друштво

Повеќе
Блаже Конески Блаже Конески

Блаже Конески

Повеќе
Разгледница од Прилеп испратена во Софија... Разгледници од Прилеп

ГАЛЕРИЈА: Разгледници од Прилеп

Повеќе
1970: Прилепчани во предвојничката школа организирана во с. Ротино (Битолско). Југословенска народна армија

Југословенската народна армија (ЈНА)

Повеќе
Влезницата од првиот меѓународен натпревар на ФК Победа во самостојна Македонија. Фудбалски влезници

Фудбалски влезници

Повеќе
1917: Пред воената болница 210 во Прилепските касарни Здравство

Здравството во Прилеп

Повеќе