Тикет од кутија со тутун од фабриката за дробен тутун „Цепелин“ на Алекса Лепавцов Прилепските цигари

Брендови на цигари и тутун со потекло од Прилеп

Повеќе
1917: Авионскиот ескадрон JASTA 25 главно составен од авионите Roland D.IIа распореден во базата во Канатларци.  Првиот авион лево му припаѓа на асот Gerhard Fieseler Небото над Прилеп, 1916/18 година

1915 година…

Повеќе
Сет на значки од „Кондураџиска радња, Петревски Аце“ Значки, амблеми, грбови…

Значки, амблеми, грбови…

Повеќе