1975: Напасување на овци во Мариово... Илјада пати да дојдеш…

ИЛЈАДА ПАТИ ДА ДОЈДЕШ…

Повеќе
Зелени кристали на Епидот врз чадлив Албит со делови од пирит - Дуње Прилепските минерали

Прилепските минерали

Повеќе
2015: Село Дуње Дуње

Дуње

Повеќе
30те години од минатиот век: Прилепски манги пред кино реклами... Прилепските кина

Прилепските кина…

Повеќе
Наоди од локалитетот „Прчинога“. Локалитетот „Прчинога“

Локалитетот „Прчинога“

Повеќе
Патописот на Јохан Хан од 1858 година Патописот на Јохан Хан од 1858 година

Патописот на Јохан Хан

Повеќе
1908: Атанас Иванов Атанас Иванов

Атанас Иванов

Повеќе
11 август 1917: Бугарскиот принц Борис (четврти), генерал-полковник Никола Жеков (шести) и високи офицери на Централните сили сликани во Прилеп Прва светска војна

ПОЧЕТОКОТ…

Повеќе
1917: Пред воената болница 210 во Прилепските касарни Здравство

Здравството во Прилеп

Повеќе