1917: Железничката станица во Градско Пругата Градско – Прилеп – Битола

ПРУГАТА ГРАДСКО – ПРИЛЕП

Повеќе
Тополчани на сателитска снимка Тополчани

Тополчани

Повеќе
21 септември 2001: „Лежела на плеќи, не знаела дека е комшијата“, „Вечер“ Прилепска црна хроника

Прилепска црна хроника

Повеќе
Црква „Свети Илија“, село Веселчани Црква „Свети Илија“, село Веселчани

Црква „Свети Илија“, село Веселчани

Повеќе
2011 година: Поглед кон Веселчани... Веселчани

Веселчани:

Повеќе