Ѓорѓе Андрејевиќ - Кун: „Партизани“ Прилепскиот партизански одред

Формирањето на Прилепскиот партизански одред

Повеќе
Драган Спиркоски - Максо Драган Спиркоски – Максо

Драган Спиркоски – Максо

Повеќе
Благоја Попоски... Благоја Попоски

Благоја Попоски

Повеќе
Иван Велков:Кузман Цветан Јосифоски (Питу, Методие), (1915-1944), 1972/73 година. Кузман Јосифовски – Питу

Кузман Јосифовски – Питу

Повеќе
Аспарух Јосифоски Аспарух Јосифоски

Аспарух Јосифоски

Повеќе