Манастир „Свети Јован Крстител“, село Бело Поле.

Манастир „Свети Јован Крстител“, село Бело Поле

Манастир „Свети Јован Крстител“, село Бело Поле

На 15 декември 2013 година, во месноста Баботино, на тромеѓето меѓу селата Бело Поле, Новоселани и Кутлешево, осветени се темелите за градба на манастирот „Свети Јован Крстител“. Иницијативниот одбор за градба на манастирот го сочинуваат Иле Петкоски, Звонко Миткоски, Димче Ристеси и Тони Ковилоски. Осветувањето на темелите го изврши Митрополитот Петар.

Нема Коментари

Коментирај