Надгробната плоча на прота Константин Поп Антов.

Прота Константин Поп Антов

Прота Константин Поп Антов е роден 1834 година во Варош.

Најпрво бил учител во ќелијно училиште, а потоа за свештеник бил ракоположен во 1886 година и веднаш е поставен за парохиски свештеник при црквата „Свето Благовештение“.

Починал на 17 август 1891 година.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc