Сотир Христоски

Сотир Христоски

Сотир Христоски е роден во 1938 година во Прилеп.

Завршил Педагошка академија во Скопје. Работел во Гимназијата „Мирче Ацев“, а бил и директор во Пионерскиот дом.
Сликал мотиви од реалноста, секојдневниот живот, пејзажи, интарзија, графика-туш, пиротехника, карикатури…

Нема Коментари

Коментирај