Манастир „Свети Јован Крстител“, Маркова Чешма (во изградба).

Манастир „Свети Јован Крстител“, Маркова Чешма (во изградба)

Манастир „Свети Јован Крстител“, Маркова Чешма (во изградба)

Манастирот „Свети Јован Крстител“, Маркова Чешма (во изградба) се наоѓа на местото викано „Круша“, во непосредна близина на Прилеп, на излезот од градот кон Градско. Иницијативата за градба на овој манастир потекнува од семејството Китаноски од Прилеп.

Градбата официјално е започната на 11 септември 2006 година. На 26 ноември се освети голем Крст во дворот на манастирот.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc