Црква „Успение на Пресвета Богородица“, село Селце.

Црква „Успение на Пресвета Богородица“, село Селце

Црква „Успение на Пресвета Богородица“, село Селце

Црквата „Успение на Пресвета Богородица“ во село Селце претставува трикорабна базилика, која на источната страна завршува со полукружна апсида. Подигната е во 1871 година, но не е живописана.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc