Црква „Свети пророк Илија“ во селото Славеј.

Црква „Свети пророк Илија“, село Славеј

Црква „Свети пророк Илија“, село Славеј

Црквата „Свети пророк Илија“ во селото Славеј е еднокорабна засводена градба. Изградена е во 1978 година, а осветена во 1994 година од митрополитот Преспанско-пелагониски Петар.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc