Црква „Свети Пантелејмон“ во дворот на Градската болница.

Црква „Свети Пантелејмон“

Црквата „Свети Пантелејмон“ се наоѓа во дворот на Градската болница во Прилеп. Осветувањето на темелите за градба се изврши во месец април 2012 година. Црквата е со површина од 80 м2.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc