Црква „Свети Никола“ во селото Свето Митрани.

Црква „Свети Никола“, село Свето Митрани

Црква „Свети Никола“, село Свето Митрани

Црквата „Свети Никола“ во селото Свето Митрани е изградена врз темели на стара црква. Остатоци од старата црква се видливи во дворното место. Градбата е започната во 90-тите години од минатиот век.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc