Црква „Свети Никола“, село Обршани.

Црква „Свети Никола“, село Обршани

Црква „Свети Никола“, село Обршани

Црквата „Свети Никола“ во село Обршани е еднокорабна градба, полукружно засводена, со полукружна апсида на источната страна. Подигната е во првата половина на XIX век.

Првобитниот живопис во 1943 година е покриен со нов слој. На западната страна во 1886 година дограден е затворен трем.

Во 2001 година осветена е новата камбанарија.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc