Црква „Свети Никола“, село Крушеани

Црква „Свети Никола“, село Крушеани

Црква „Свети Никола“, село Крушеани

Црквата „Свети Никола“ во Крушеани е еднокорабна засводена градба. Темелно е обновена во периодот од 1970 до 1976 година. Чинот на осветувањето е извршен на 25 јули 1976 година од страна на Пелагонискиот епископ Ангелариј.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc