Црква „Свети Никола“, село Големо Радобил.

Црква „Свети Никола“, село Големо Радобил

Црква „Свети Никола“, село Големо Радобил

Црквата „Свети Никола“ во Големо Радобил претставува трикорабна базилика, која на источната страна завршува со полукружна апсида. Подигната е во 1870 година. На западната страна има отворен трем, граден во исто време со црквата.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc