Црква „Свети Никола“, село Бело Поле.

Црква „Свети Никола“, село Бело Поле

Црква „Свети Никола“, село Бело Поле Црквата е изградена во 1874 година од крушевски мајстори. Материјал за градење на црквата е носен од месноста „Тумба“. Црквата е живописана во 1914 година.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc