Црква „Свети Константин и Елена“, село Загорани.

Црква „Свети Константин и Елена“, село Загорани

Црква „Свети Константин и Елена“, село Загорани

Црквата „Свети Константин и Елена“ во село Загорани е изградена и осветена во 1890 година, во времето на свештениците Димитриј и Неделко Матевич. Фрескоживописот го изработил Евтим Спасевич од село Гари.

1 коментар

  • Цане July 5, 2015

    Ви благодарам за сликите од црквата во која сум крсѕен.

    Respond

Коментирај

© 2011/12 dbmc