Црква „Света Троица“, село Локвени.

Црква „Света Троица“, село Локвени

Црква „Света Троица“, село Локвени

Црквата „Света Троица“ во Локвени е градба со централна купола, со полукружна апсида на источната страна.

Изградена е во 1936 година и истата година е осветена.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc