Компјутерски приказ на изгледот на црквата...

Црква „Света Петка“, населба Точила

Црквата „Света Петка“ во населбата Точила е посветена на трагичниот настан на Карпалак, кога на 8 август 2001 во заседа од албанските терористите беа убиени 10 бранители од Прилеп. По седум години од настанот, на 8 август 2008 година е осветен камен-темелникот за изградбата на црквата.

Жиро с-ка: 300020000340408
Банка: Комерцијална банка
Назив на примачот: Црква Св.Благовештение – Прилеп
Цел на дознака: Донација за изградба на црква Света Петка

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc