Црква „Света Петка“, село Чаниште.

Црква „Света Петка“, село Чаниште

Црква „Света Петка“, село Чаниште

Црквата „Света Петка“ во село Чаниште е еднокорабна градба, засводена со полуобличест свод и полукружна апсида на источната страна. Подигната е во 1870 година, а живописана во 1882 година.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc