Црква „Света Богородица - Пречиста“, село Кривогаштани.

Црква „Света Богородица – Пречиста“, село Кривогаштани

Црква „Света Богородица – Пречиста“, село Кривогаштани

Црквата „Воведение на Пресвета Богородица – Пречиста“ во село Кривогаштани е еднокорабна градба, со полукружна апсида на источната страна. Изградена е во 1990 година врз темели на стара црква, која е обележана во внатрешноста на црквата со темни керамички плочки. Црквата е осветена во 1996 година од митрополитите Преспанско-пелагониски Петар и Брегалнички Стефан.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc